Tort din cupcakes "Manunchi de flori"

de alice_ciobanu in Torturi, 30 Dec 2011 | 4690 vizualizari

 

Anul acesta a fost si ziua sorei mele, Cami, dar nu am avut vreme atunci sa ne vedem si sa ne chefuim putin, asa incat acum de Craciun, profitand de faptul ca ne vom vedea cu totii acasa, la ai nostri, am hotarat sa-i fac si o mica surpriza dulce. Asa ca i-am confectionat un mic tortulet format din briose cu cafea. Reteta am luat-o de la Laura Adamache, careia ii multumesc. Sunt senzationale!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • 140 gr zahar tos
  • 60 ml lapte
  • 90 ml cafea lichida
  • 10 ml coniac 
  • 80 gr unt topit
  • un plic zahar vanilat
  • pentru ornat:
  • putina pasta de zahar
  • bombonele colorate
  • rabdare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din cupcakes "Manunchi de flori":

Procedeul e foarte simplu: amestecati toate solidele, adica faina + praf copt + zahar tos + zahar vanilat, iar intr-un alt bol amestecati lichidele (lapte + cafea + coniac + unt topit si racit). Apoi turnati lichidele peste solide si amestecati cu o lingura de lemn. Nu mixati ca nu are rost. Puneti apoi cu lingura in formele de muffins-uri si dati la cuptor pentru 20-25 minute la foc mediu.

Scoateti-le apoi din forme si lasati-le pana se racesc complet, pe un gratar metalic

Pentru ornat eu am folosit putintica pasta de zahar pe care am intins-o si decupat-o cu o forma de plastic. Am uns fata briosei cu putin unt topit dupa care am aplicat ornamentul din pasta de zahar si apoi am umplut golurile cu bombonele colorate ...dar mai bine vedeti poze :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din cupcakes "Manunchi de flori"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

31.12.2011, 09:27

frumoase

alice_ciobanu 1

31.12.2011, 15:32

VA multumesc tuturor.
Un am nou fericit!

mirela0911 1

01.01.2012, 23:17

Ce frumusele sunt! La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]