Se fac 2 blaturi.
Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.
Asadar:
Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.
Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.
Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.
In ciocolata adaugam o parte din frisca.
Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.
Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.
1
Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.