Tort de post

de eclerash in Torturi, 29 Noi 2010 | 20281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cani faina
  • 3 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri gem(caise)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri cacao
  • frisca(de post)
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 2 banane
  • 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Se fac 2 blaturi.

Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.

Asadar:

Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.

Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.

Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.

In ciocolata adaugam o parte din frisca.

Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.

Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.

TIPS-URI

1

Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

29.09.2011, 22:33

La multi ani!!!! sa fii fericita

mihaela25_lc 1

26.11.2011, 11:36

cu siguranta ai facut si un sirop..

alieli 1

29.11.2011, 21:28

Super tortul...am facut si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500