Tort de pere

de Roda in Torturi, 8 Mai 2009 | 5450 vizualizari

Tort de pere

 

Toate dulciurile cu fructe au priza la membrii familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 200g.zahar,
  • 50g. faina,
  • 50g. amidon alimentar,
  • 20g. praf de cacao,
  • 1 1/2 pachet praf de copt,
  • 1 cutie compot de pere(850ml.),
  • 500g.mascarpone,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 foi de gelatina sau 12g.gelatina,
  • 400g.frisca,
  • 4 linguri tuica de pere,
  • margarina pentru uns forma de tort;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere:

1.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri apa rece si se adauga treptat, in ploaie, 130g.zahar, galbenusurile,amidonul alimentar, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si cernute impreuna.
2.Se unge o forma de tort cu diametrul de 26cm. , se pune compozitia si se coace in cuptor preincalzit , la 175*C, timp de 20 minute.Se lasa cel putin 10 minute in forma ca sa se raceasca,apoi se scoate.
3.Se scurg perele din compot.Sucul se pastreaza.Branza mascarpone se amesteca cu restul de zahar , cu praful de vanilie si cu 1 dl. suc din compot.Se bate frisca si cu 1/3 din compozitia de mascarpone se pune la rece, in frigider.Gelatina se topeste conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu 3 linguri de crema de branza, apoi se incorporeaza in restul de crema , se amesteca cu frisca si se mai tine 10 minute in frigider.Perele se taie in 4.
4.Se taie blatul de tort in doua.In forma de tort, se aseaza primul blat, se stropeste cu 2 linguri tuica de pere,se acopera cu trei sferturi din cantitatea de crema, urmeaza al doilea blat, care se insiropeaza tot cu 2 linguri de tuica de pere si se pune la rece pentru 1 ora. Se scoate inelul formei de tort si se aseaza tortul pe o farfurie.Se orneaza dupa fantezia fiecarei gospodine si se serveste impreuna cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

yammy 1

15.05.2009, 17:24

Doamna Roda io nu am vrut sa va jignesc sau chestii de genu', am spus ca ar fi frumos sa punem poza cu preparatele facute de noi
Si nu fac pe detectivul, relax, am facut remaraca respectiva pt ca asa cum a spus si Catalin, majoritatea au muncit,au facut poze pas cu pas...
Weekend placut

Roda 1

15.05.2009, 21:06

Nici-o problema.Am dat uitarii acest episod.Si tie weekend placut!

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]