Daca nu iubesti acest tort de morcov, ori nu stii sa-l faci, ori chiar nu e un desert genul tau.
As tinde sa dau procent mai mare pentru prima varianta, pentru ca, trebuie sa recunosc, prima oara nu am stiut nici eu sa-l fac. Nu mancasem nicaieri niciodata, nu stiam cum e textura corecta, cum trebuie copt, asa ca n-am fost prea incantata.
Dar gustand din asta de azi am zis:
Da, asa da! O multitudine de arome si texturi care n-au cum sa nu te cucereasca.
Cum se coace acest tort? Prin gatire lenta! Asa ca aparatul de gatit Crock pot Slow cooker a fost PERFECT pentru a face acest lucru.
Cu un Slow Cooker aromele devin mai intense, coacerea e perfecta (bineinteles, pentru deserturile care se preteaza la acest lucru) incat trebuie sa-l ai si tu acasa. Incercand diverse retete, comparand rezultatele, sunt sigura ca te vei indragosti de el.
A doua zi dupa preparare tortul de morcov e si mai bun! 🙂
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip in campania „Gătește sănătos cu slow cookerele Crock-Pot” , prin care am dovedit, din nou, ca poti realiza cu acest aparat un preparat perfect, sanatos si extrem de gustos!
Mod de preparare Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker
Pregateste ingredientele.
Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici.
Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 ml de lichid.
Intr-un bol pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul e diluat.
In alt bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.
Bicarbonatul stinge-l in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Adauga apoi amestecul cu faina si omogenizeaza. Pune acum morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand este totul incorporat.
Pregateste vasul aparatului Crock Pot-4,7L Digital. Pune o bucata mare de hartie de copt care sa ajunga si pe peretii vasului.
Toarna compozitia. Pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul High ,timp 2:30.
La fiecare 30 de minute roteste vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.
Cand timpul a expirat opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara capac, 10-15 minute, apoi apucand de marginile hartiei de copt transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit.
Pregateste crema.
Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate-o lingura de zahar pudra, mixand dupa fiecare. La final pune scortisoara.
Peste blatul rece pune crema si nuci caramelizate.
Poti servi! 😉