Tort de mere -Reteta 400

de ianculubita in Torturi, 10 Mai 2013 | 6445 vizualizari

 

Uite asa incet incet,cu discretie am ajuns la 400!!
Acest tort l-am facut special pentru voi,l-am facut pentru prima data dar voi repeta reteta pentru ca mi-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 1 ceasca zahar brun
  • 100 g unt
  • 1 ceasca zahar tos
  • 2 linguri scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere -Reteta 400:

Intr-un vas rotund se pune zaharul brun apoi merele curatate si scobite iar in scobitura se pune unt, zahar si scortisoara. Se da vasul la cuptor pentru 25-20 minute.

In acest timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar tos, se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Turnam compozitia peste merele coapte, lasam in cuptor 30 minute. Cand este gata acoperim cu un prosop, iar dupa ce s-a racit rasturnam pe un platou, ornam cu frisca, dam la frigider cateva ore apoi servim.

TIPS-URI

1

cand turnam aluatul peste mere,trebuie sa fie suficient de coapte(moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere -Reteta 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sidy 1

13.05.2013, 07:51

Felicitarile mele si la cat mai multe bunatati in continuare !

mihaelar63 1

13.05.2013, 21:08

La multi ani !!!
Iau si o feliuta de tort

ianculubita 1

14.05.2013, 07:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat