Tort de mere

de MIUTA in Torturi, 22 Mai 2011 | 8937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri nuca macinata
  • gem de gutui
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se pune in interiorul merelor dulceata sau gem dupa preferinta si peste se pune nuca macinata.Se dau merele la cuptor 30 minute la foc mare.

 Se mixeaza separat 5 albusuri spuma tare in care adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana se topeste zaharul.Se adauga pe urma galbenusurile,esenta de vanilie si se mixeaza din nou.La sfarsit se pune 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se scoate cratita din cuptor dupa 30 min.  si se pune peste mere aluatul de pandispan.Se da la cuptor din nou pentru 30 minute la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea cand e gata blatul.

 Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.Cand este racit se orneaza cu frisca.

 E usor de facut si super gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel