Tort de mere

de gugugh in Torturi, 28 Oct 2010 | 10704 vizualizari

 

o bunatate de tort, racoritor si merge papat si cu frisca dar si fara

 

INGREDIENTE

  • mere ionatan, nr in functie de marimea tavii in care facem
  • 1/2 pachet unt
  • 150 gr zahar si 3 linguri
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat
  • coaja lamaie
  • frisca dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta

Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.

Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.

intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.

punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.

 

TIPS-URI

1

daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina

2

in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras