Tort de inghetata

de lilik in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 8188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr frisca
  • 2 albusuri
  • 80 gr zahar pudra(100 daca frisca e fara zahar)
  • pt biscuite:
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 70 gr faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

facem prima data biscuitele, batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla. Adaugam vanilia si faina. Punem compozitia in tava de la cuptor, o nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa tava de chec.

Batem frisca cu zaharul si putina vanilie,separat batem albusurile spuma ca pt bezele,apoi le amestecam.

Intr-o tava de chec punem folie transparenta si punem un strat din compozitia cu frisca,deasupra un strat de nuttela (sau ciocolata rasa) si un strat de biscuite (sau napolitana) si tot asa pana se termina compozitia. Important e sa inchideti cu un strat de biscute. Puneti in congelator pt cateva ore apoi scoateti din tava si decorati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni