Tort de Craciun

de luminita20_2006 in Torturi, 5 Ian 2011 | 5524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • -6 oua-
  • 6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 lingura cacao-
  •  parf de copt-
  •  esenta vanilie
  • Crema-
  • 200 ml lapte-
  • 100 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • -8 linguri zahar-
  • 250 ml frisca
  • - 1 plic gelatina
  • -3 galbenusuri
  • -1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blat:

Se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin. Se imparte compozitia in doua in una din ele se pune cacao se amesteca usor. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cu ajutorul unei pungi in care s-a pus in una compozitia cu cacao si in alta fara , un rand din aluat alb altul cu cacao si tot asa pana cand se termina compozitia. Se da la cuptor 35 min.

Crema:

Se pune intr-un vas laptele ciocolata bucati si zaharul si se pune la foc. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laptele peste galbenusuri, apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu! Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bate frisca separat. Cand e rece crema se amesteca cu frisca .

Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf. Bradutul e facut din blat decupat cu o forma rotunda suprapuse una peste alta si cu crema intre ele, ornat cu royal icing si colorant verde. Omul de zapada din pasta de zahar, la fel si cadourile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare"