Tort de clatite cu ciocolata si capsuni

de - Andreea - in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 3944 vizualizari

 

Am plecat de la ideea Mariei ( http://www.bucataras.ro/retete/tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-72041.html ) ... Clatitele cred ca plac tuturor iar combinatia de ciocolata,frisca ,crema si capsuni nu face decat ca desertul sa fie si mai delicios ...  

 

INGREDIENTE

Pentru aluat clatite :

  • 250 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cacao
  • un varf sare
  • esenta rom
  • 1\2 plic praf de copt

Pentru umplutura :

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • capsuni

Pentru ornat :

  • 30 g unt
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu ciocolata si capsuni:

Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite

Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar ingredientele s-au amestecat bine intre ele. Dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca usor. 

Punem intr-un bol ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul si un varf sare.

Separat punem intr-un vas faina, praful de copt si cacaua si amestecam. (NU puneti toata faina deodata deoarece e posibil sa intre mai mult sau mai putin decat gramajul initial - la mine au intrat 200 g faina) 

Turnam compozitia de ciocolata in vasul cu ouale spuma ,amestecam usor, dupa care adaugam faina, esenta de rom si amestecam totul bine pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam sa se odihneasca 10-15 minute. 

Intre timp pregatim crema

Punem intr-un bol cele 250 g mascarpone si mixam usor. 

Separat intr-o craticioara topim 100 ml frisca lichida cu ciocolata alba. Amestecam usor pana ce ciocolata e bine topita si lasam sa se raceasca putin.

Adaugam ciocolata in bolul cu mascarpone si mixam pana obtinem o crema pufoasa si delicioasa :) .

Cele 100 ml frisca lichida le mixam pana ce vom obtine o frisca tare. 

Capsunele le spalam, le indepartam coditele si le feliem. 

Pregatim clatitele: 

Punem o tigaie antiaderenta usor unsa sa se incalzeasca. 

Cu ajutorul unui polonic luam din compozitie si turnam in tigaie. Cand s-a copt clatita pe o parte ,o intoarcem pe cealalta parte si o coacem. Cand clatita este gata o scoatem pe o farfurie. 

Procedam astfel cu restul de aluat. 

Asamblare tort : 

Punem pe o farfurie prima clatita.Punem un strat de frisca si capsuni. Punem a doua clatita si un strat de crema mascarpone. Apoi a treia clatita si din nou un strat de crema. Terminam cu un strat de frisca si capsuni acoperit de ultima clatita. 

Topim untul, ciocolata cu lapte si laptele intr-o craticioara. Cand ciocolata s-a topit amestecam bine si lasam sa se raceasca . 

Dam tortului o forma patrata, il acoperim cu ciocolata topita si ornam cu capsuni. 

Un deliciu ... pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine