Tort de ciocolata cu trufe

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 15336 vizualizari

 

ciocolata+ciocolata+ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.blat : ( tava rotunda de 23 cm inalta-peste 15 cm sau 2 tavi 23/8) 315 gr.faina 
  • 226 gr.unt la temp.camerei
  • 400 gr.zahar
  • 3 oua mari
  • 240 ml.lapte
  • 120 gr.ciocolata amaruie
  • 30 gr.cacao
  • 240 ml.apa clocotita
  • 2 lgte praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 1/4 lgta sare
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • Crema ganache : 300 gr.ciocolata amaruie
  • 300 ml.frisca lichida
  • Trufele : din aceesi compozitie de crema ganache. 
  • Glazura : 100 gr.ciocolata amaruie
  • 200 ml.frisca lichida.
  • 1 lgta esenta rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu trufe:

 Blatul: Amestecam ciocolata cu cacao si turnam apa clocotita peste ele. Amestecam usor pana se topesc.
Amestecam faina + praf copt + bicarbonat + sare.
La mixer frecam untul spuma si treptat adaugam si zaharul. Mixam cca 3 minute.
Adaugam ouale, unul cate unul si esenta de vanilie.
Punem laptele si amestecul de faina, in reprize.
La sfarsit adaugam ciocolata + cacao topite.
Pregatim tava pt.copt, turnam compozitia si coacem 35-45 minute.(proba scobitorii).
Lasam la racit 15-20 minute inainte sa scoatem din tava.
Inainte de a pune crema trebuie sa fie complet racit.
Crema:
Frisca + cioco le topim la bain marie, amestecand usor.
Punem la rece 5-6 ore (peste noapte).
Apoi batem crema cu mixerul pana devine spumoasa.
Glazura :
 Topim ingredientele la bain marie , lasam putin la racit si turnam pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)