Tort de ciocolata alba si zmeura

de leoflori in Torturi, 30 Iun 2009 | 10441 vizualizari

 

usor de facut si mai usor de papat!

 

INGREDIENTE

  • Crema : 300 gr. ciocolata alba 400 ml. frisca lichida 300 gr. zmeura     Blat : 150 gr. ciocolata amaruie 40 gr. unt 4 albusuri 2 galbenusuri 100 gr. zahar 60 gr. faina 1 varf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata alba si zmeura:

Blatul : Ciocolata si untul se topesc, dar separat.Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.

La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute.
Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
Crema : Se topeste ciocolata la bain-marie. Se adauga si frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza iar ciocolata e topita complet.
Se lasa la racit. Nu va speriati daca este subtire, dupa 10-12 ore la frigider se intareste.
Forma de tort o acoperim cu folie alimentara, asezam zmeura spalata si scursa bine.Turnam compozitia de cioco+frisca care s-a racit si s-a ingrosat putin. 
Se pune blatul si se da la rece 12 ore. A 2-a zi se rastoarna pe un platou, se dezlipeste folia cu grija.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata alba si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]