Minunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila!
Blatul:
Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte.
Albusurile se separa de galbenusuri in boluri de mixer.
Albusurile se mixeaza cu zaharul brun si vanilia pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri se adauga compozitia de ciocolata racita, se pune faina si praful de copt, apoi aproape in acelasi timp, jumatate din cantitatea de spuma de albus, restul urmand sa o punem prin invaluire cu o paleta.
Compozitia se imparte in trei si fiecare parte se asaza in tava rotunda de tort si se coace zece minute la 180 de grade, apoi se lasa la racit. Blaturile racite se intorc cu grija prin rasturnare pe platou.
Crema: se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se pune vanilia si la final frisca rece. Se pune la frigider cateva minute pana se raceste bine, apoi se mixeaza cu grija pana ce devine o crema spumoasa. Atentie, daca veti mixa foarte mult dupa ce s-a legat si a devenit crema, exista riscul sa devina branzoasa.
Se pune o parte de blat la baza, apoi se adauga crema, din nou blat si din nou crema, apoi iar blat deasupra. Se imbraca tortul in crema.
Intre timp am preparat glazura, am pus untul pe foc intr-un vas, in el am pus ciocolata, vanilia si frisca.( Nu trebuie sa fiarba) Am racit glazura si am turnat-o cu grija peste tort.
Tortul l-am decorat cu bombonele fondante si bezele.
Blatul este desprins din checul trufa si este extraordinar, nu necesita insiropare.