Tort de caramel

de Bianca20 in Torturi, 4 Apr 2013 | 5789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • piscoturi;
  • 300 ml cafea tare (pregatita);
  • zeama de portocala sau esenta de rom;
  • Crema:
  • 150 ml lapte;
  • 2 galbenusuri;
  • 7 linguri zahar;
  • cacao;
  • 1 plic gelatina;
  • 200 ml smantana;
  • 1 lingurita zahar vanilat;
  • zeama de portocala;
  • Decor:
  • o ciocolata amaruie;
  • 2 lingurite de lapte;
  • cacao;
  • 2 lingurite de zeama de portocala;
  • banana;
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel:

Crema:

Zaharul se pune la caramelizat la foc mic dupa care se adauga treptat laptele si se amesteca pana cand se topeste tot. Galbenusurile se amesteca cu 1-2 linguri cacaoa si 2 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza in crema de zahar. Se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit.

Gelatina se amesteca cu 5 linguri de apa si se pune la cald, daca mai este nevoie se mai poate adauga apa. Smantana se bate frisca cu lingurita de zahar vanilat si se amesteca cu crema de zahar racita. Dupa ce se amesteca bine se adauga si gelatina si se mai amesteca un pic dupa care se da la racit. Se poate adauga dupa gust si un pic de zeama de portocala.

Cafeaua pregatita se amesteca cu zeama de la o portocala sau cu o sticluta de esenta de rom, dupa gustul fiecaruia.

Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza pe o tava in orice forma doriti. Se pune un strat gros de crema care se intinde bine si cu grija peste piscoturi. Se mai aseaza un strat de piscoturi si crema ramasa pentru ornat.

Ciocolata se topeste cu laptele sau cu zeama de portocala. Se intinde subtire pe o folie si se lasa la racit. Se poate orna cu ciocolata topita sau cu cacao presarata, banane sau cu o alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]