Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici

de Krystal in Dulciuri, 10 Oct 2015 | 2448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 Lg cafea instant
  • 1 praf Sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema mascarpone si piersici :
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca indulcita
  • 2 piersici
  • 6 lg zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • Pt.ornat:
  • 100 ml frisca indulcita
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici:

Blatul:

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga  faina , cacao si praful de sare si lingurita de praf de copt. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.

Crema:

Se pune gelatina in 100 ml apa rece , apoi se pune vasul cu gelatina in apa calda ca sa se dizolve bine.

Se amesteca mascarponele cu zaharul pudra si piure-ul facut din 2 piersici decojite si gelatina.

Intre timp se mixeaza frisca apoi se adauga peste mascarpone si se amesteca incet sa nu se taie.

Asamblare:

Se taie blatul in 3 si se pune crema.

Cu restul de crema ramasa se imbraca tortul si apoi se orneaza cu frisca si bombonele colorate.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti impletiti, de post