Tort de Anul Nou

de mirela0911 in Torturi, 1 Ian 2012 | 5909 vizualizari

 

La multi ani 2012! Va doresc un an nou mai bun, plin cu bucurii, impliniri, dorinte realizate, sanatate si nu in ultimul rand un La multi ani!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 125g unt
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 lg crema nutella (sau ceva asemanator)
  • 1 cana visine din compot

Pt. crema:

  • 250g branza dulce
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca 

Pt. decor:

  • 1 plic gelatina rosie
  • 250ml compot de visine
  • eventual frisca pentru ornat
  • visine din compot intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata visinele din compot de samburi si se lasa sa se scurga bine.

Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o forma de tort cu inel detasabil si se unge si tapeteaza (sau cu hartie de copt). Se toarna jumatate din aluat iar in cealalta jumatate se pune crema nutella si visinele curatate. Se omogenizeaza si se toarna peste aluatul din tava. Se niveleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit. Intre timp se mixeaza branza cu zaharul vanilat si frisca. Cand s-a racit blatul se toarna amestecul de frisca cu branza peste blat, se niveleaza si se da la rece pentru o ora.

Se aseaza deasupra visine dupa care se toarna amestecul obtinut din gelatina rosie si sucul din compot conform instructiunilor de pe plic. Se da din nou la rece dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie. 

Sa aveti un an nou bogat si linistit!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 22 cm.

2

Tava mea a fost mai mare si am dublat ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bradut