Tort de absolvire

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Iul 2011 | 5351 vizualizari

 

este tortul facut pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua 
  • 2 cesti faina
  • 1 ceasca zahar
  • 1 iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 1 praf de copt

crema 1

  • 200 ml frisca
  • visine

crema 2

  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata

  • sirop
  • pasta de zahar
  • 150 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de absolvire:

Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .
Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, ce a ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.
Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul  doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de absolvire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LUK 1

25.07.2011, 10:52

felicitar sotului..e frumos si delicios tortul

luminita20_2006 1

25.07.2011, 12:15

Multumesc sunteti dragute

lilik 1

25.07.2011, 17:41

felicitari sotului iar tortul e suuuuperb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte