Tort cu visine

de gaby_gabytza in Torturi, 13 Feb 2013 | 3056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • 500 g visine(din compot)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 100 g zahat
  • 1 lingura ulei
  • Blat 2
  • 3 galbenusuri
  • 1oo g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 60 ml apa
  • Crema Pasticcera
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • Crema Capuccino
  • 20 ml apa fierbine
  • 3 linguri capuccino
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 lingura dulceata de cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Blat 1 - scoatem samburii din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

blat 2 - galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul.Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt  pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore

Crema pasticcera - Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit

Crema capuccino - topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese. O lasam cca 15 min sa se raceasca.

Asamblarea-blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera.Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

14.02.2013, 10:04

ms rocsi

gaby_gabytza 1

14.02.2013, 10:04

ms elucu.

Sim0na 1

14.02.2013, 20:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat cu nuca si crema de vanilie fina cu unt