Un tort rapid si racoritor pe care l-am facut de multe ori pentru Revelion.
Mai intai pregatim frisca.
Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca.
Se da la rece cateva ore.
intre timp, scoatem piersicile si ananasul din compot si le lasam la scurs.
Curatam portocalele, le decojim de pielita si le taiem bacatele mici.
Curatam cele 2 bucati de kiwi, o bucata o taiem bucatele mici si o bucata o dam pe jumatate si o taiem feliute pentru ornat.
Curatam banana si mango si le taiem bucatele.
Piscoturile le inmuiem in zeama de la cele 2 compoturi.
Asamblarea tortului: intr-o cratita punem un rand de piscoturi inmuiate in compot, un strat subtire de frisca, un strat de fructe taiate si scurse de zeama, apoi un strat de frisca si continuam cu un rand de piscoturi, frisca, fructe, frisca pana la ultimul strat de piscoturi.
Acoperim cratita cu folie alimentara sau folie de aluminiu si lasam la congelator pana a doua zi.
A doua zi rasturnam tortul pe un platou, il ornam cu frisca, boabe de struguri taiate pe jumatate, rondele de kiwi si ciocolata topita.
1
Vasul in care bateti smantana pentru frisca sa-l tineti 15 minute in frigider
2
in cratita sa puneti folie alimentara pentru a se rasturna mai usor a doua zi