Tort cu piersici

de papabundetot in Torturi, 6 Iul 2014 | 3758 vizualizari

 

Pentru ca e vara,cald si frumos,cred ca un tort racoros e o alegere buna pentru weekend,asa ca am pregatit si eu un tort de piersici cu iaurt,aromat si foarte usor de preparat,chiar si pentru cei care nu petrec foarte mult timp in bucatarie si poate nu sunt foarte indemanatici :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr unt (la temperatura camerei)
  • Pentru crema:
  • 5 piersici
  • 400 gr iaurt 0% grasimi
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri gelatina
  • 4 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari.

Crema:
Am taiat piersicile in cuburi,nu foarte mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul si le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat bine,dupa ce am oprit focul,am adaugat gelatina,am amestecat bine si am introdus apoi blenderul pentru a obtine un piure de piersici.Am lasat piureul la racit.

Frisca am batut-o bine,am adaugat peste ea iaurtul,am amestecat si apoi piure-ul de piersici racit.Am turnat aceasta compozitie peste blatul de biscuiti si am dat la frigider pana a 2-a zi.

Eu am decorat tortul pe margini cu seminte de mac,pentru contrast si cateva felii de piersica proaspata.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata