Tort cu "peripetii"

de brunetica in Torturi, 14 Dec 2011 | 5878 vizualizari

 

Ieri m-am hotarat sa imi fac tortul dar pentru ca era in 13 am avut cateva peripetii cu cremele si chiar cu tortul. Asa ca m-am hotarat sa il numesc tort cu peripetii, dar gustul este foarte bun si mi-a iesit foarte delicios. Nu sant specialista si nici nu prea ma pricep foarte bine la ornat , iar daca am "ajutoare:) " nu stiu cum sa ma grabesc sa nu ma necajeasca " ajutoarele" :). Nu mi-a iesit un tort foarte frumos ornat dar gustul este foarte bun si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • jumatate de pahar de zahar
  • jumatate de pahar de faina
  • 1 pliulet de praf de copt
  • esenta de rom
  • o lingura de cacao
  • praf de sare
  • BLATUL 2
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • o jumatate de pahar de zahar
  • o jumatate de pahar de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • esenta vanilie 
  • praf de sare
  • SIROPUL 1
  • 200 ml. cafea decofeinizata
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de coniac
  • SIROPUL 2 
  • 200 ml. apa
  • 100 g. zahar 
  • esenta vanilie
  • CREMA 1
  • 1 pachet de panna cotta
  • 300 ml. lapte
  • 200 ml. frisca lichida
  • 2 folii de gelatina
  • CREMA 2
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 500 ml. de lapte
  • 200 ml. frisca lichida
  • 4 linguri de zahar
  • CREMA 3
  • 250 g. mascarpone
  • 200 ml. frisca lichida
  • 100 g. ciocolata alba
  • 30 g. zahar
  • 2 folii de gelatina
  • GLAZURA 1
  • 100 g. ciocolata cu lapte
  • 200 g. ciocolata fondanta
  • 150 ml. frisca lichida
  • 2 folii gelatina 
  • 40 g. unt
  • GLAZURA 2 
  • 200 g. ciocolata alba
  • 100 ml. frisca lichida
  • 30 g. unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu "peripetii":

Incepem cu primul blat. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si adaugam uleiul si esenta de rom, dupa care le incorporam in albusuri, adaugam faina amestecata si cernuta cu praful de copt si cacao. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt varsam compozitia si o coacem la foc mediu in cuptorul incalzit. 

Procedam la fel si cu al doilea blat numai ca adaugam esenta de vanilie si nu mai adaugam cacao.

CREMA 1 - intr-o craticioara adaugam laptele si frisca lichida si lasam sa se incalzeasca la foc mediu, cand s-a incalzit adaugam praful de panna cotta si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Gelatina o inmuiem in 2 lingurite de apa calda. Cand s-a inmuiat o amestecam in crema de panna cotta, dupa ce a inceput sa fiarba crema mai lasam 2-3 minunte amestecand continu si dam de pe foc, la racit.

CREMA 2- Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, iar praful de budinca il amestecam bine cu zaharul. Cand laptele a inceput sa se incalzeasca amestecam praful de budinca cu laptele amestecand continu si lasam la fier 2-3 minute si dam de pe foc , lasand la racit. Mixam bine frisca lichida pana se intareste . Cand crema noastra de budinca s-a racit pe jumatate adaugam frisca batuta si incorporam bine , pana rezulta o crema pufoasa.

CREMA 3- Ciocolata alba o topim cu 50 ml. frisca lichida. Gelatina o inmuiem in 2 linguri de apa calda si o incorporam cu ciocolata. Frisca ramasa o mixam bine pana se intareste. Mascarponele il mixam si pe el cu zaharul pina devine o crema pufoasa ,dupa care incorporam frisca cu mascarpone si cu ciocolata,rezulta o crema pufoasa si fina.

SIROPUL 1- facem cafeaua si o amestecam cu zaharul si coniacul.

SIROPUL 2- Intr-o craticioara dizolvam zaharul in apa si adaugam esenta de vanilie.

GLAZURA 1- intr-o craticioara topim ciocolata  cu frisca si untul, amestecand continu pentru a se incorpora bine si a se forma o crema. Gelatina o topim in 2 linguri de apa calda si o adaugam in crema de ciocolata amestecand bine. 

GLAZURA 2- o facem exact ca prima glazura numai ca nu mai adaugam gelatina.

Asamblam tortul : Pe un platou asezam primul blat de cacao si il insiropam cu cafeao dupa care adaugam prima crema de panna cotta , dar inainte de a o intinde pe blat o mixam 1-2 minunte pentru a iesi mai pufoasa. Dupa ce am adaugat prima crema peste adaugam a doua crema de vanilie dupa care adaugam blatul de vanilie si il insiropam cu siropul de vanilie. Peste blat adaugam crema 3 pe care o mixam si pe ea inainte de a o intinde pe blat  . Dam la frigider pentru 30 minunte, dupa care adaugam glazura de ciocolata si ornam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu "peripetii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

brunetica 1

15.12.2011, 13:12

multumesc Mihaela , cu mare drag va astept
multumesc Cris

Cris2711 1

15.12.2011, 13:16

brunetica 1

16.12.2011, 10:58

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar