Tort cu o singura crema

de Lau in Torturi, 3 Mar 2011 | 3978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • pentru uns blatul:
  • 2 linguri de dulceata de cirese
  • cirese din compot scurse bine
  • pentru insiropat:
  • compot de cirese
  • sau apa cu zahar si esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu o singura crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Praful de budinca se amesteca cu un pic de lapte si zaharul, restul se pune la foc. Cand a fiert se adauga praful de budinca, se amesteca energic pana se ingroasa

gelatina hidratata in putina apa rece, se incalzeste la baie marine pana se dizolva si se amesteca in budinca. Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.

Blatul racit se taie in 2, se insiropeaza, se unge cu dulceata de cirese, se pun 2/3 din crema. Se  pun din loc in loc cirese, se adauga cel de-al 2-lea blat insiropat si uns cu crema. Se imbraca cu frisca si se decoreaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu o singura crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!