Tort cu nuca si ciocolata

de miremirc in Torturi, 16 Ian 2011 | 16730 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

Blat 1 :
  • 5 oua,
  • 300 g zahar,
  • 10 lg apa,
  • 100 g nuca macinata,
  • 200 g faina,
  • 1 plic praf de copt
Blat 2 :
  • 6 albusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 120 g nuca macinata,
  • 1 lg si jumatate de faina,
  • putina sare
Sirop :  
  • 2 lg zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 lgt esenta rom
Crema :
  •  6 galbenusuri,
  • 6 lg zahar,
  • 350 ml lapte,
  • 2 lg cacao,
  • 250 g unt ( rama ),
  • 2 lg faina ( amidon alimentar ),
  • esenta de rom,
  • 50 g ciocolata rasa
Decor :  
  • 500 ml frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si ciocolata:

Ptr.blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute.Se taie in 2 parti si se insiropeaza.

Ptr.blat 2 : Batem albusurile spuma tareapoi adaugam zaharul si mixamin continuare , adaugam faina amestecata cu putina sare si cu nucile macinate.

Ptr.sirop :  punem la fiert apa cu zaharul;luam de pe foc si punem esenta de rom.

Ptr.crema :  Amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, faina si laptele si le punem pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca;luam de pe foc si lasam sa se raceasca;separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema de mai sus ;amestecam bine de tot apoi adaugam rom-ul si ciocolata rasa(eu am taiat bucatele milka dessert).

Ptr.decor : eu am pus o glazura de ciocolata : 150 g ciocolata, 3 lg lapte, 1 lg unt se topesc pe baie de aburi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cosulet