Tort cu nuca si cafea

de T I M E A in Prajituri, 4 Iul 2012 | 9301 vizualizari

 

E tortul cu care ma laudam acum o saptamana ca l-am facut cu ocazia zilelor de nastere a parintilor mei.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri nuca macinata
  • - 2 lingurite cu varf cacao
  • - 4 linguri apa
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un varf de sare
  • Pentru crema:
  • - 250 gr unt nesarat de 85%grasime
  • - 125 gr zahar pudra
  • - 2 lingurite cacao
  • - 2 lingurite cafea nes dizolvate intr-o lingura de apa calda si lasata la racit
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 2 esente rom Dr. Oetker
  • Pentru sirop:
  • - 100 ml cafea slaba indulcita
  • Pentru glazura:
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • Si nuca macinata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si cafea:

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula. Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.

Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie pe rand si ungem cu crema fiecare foaie.

Lasam crema si pentru a imbraca tortul.

Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.

Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.

Ce ziceti a iesit un tort frumos? De gustos va asigur eu ca  fost foarte gustos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

T I M E A 1

06.07.2012, 19:33

nu e chiar asa multa cafea intr-o feliuta ... dar ma bucur ca iti place

alba_zori 1

14.02.2013, 17:26

Draguta cred ca acesta este tortul tau cel mai frumos si inimos,poate si pentru ca a fost facut pentru mama ta,dar sper sa mai faci asa ceva,te pup

T I M E A 1

14.02.2013, 18:03

Alba-zori asa e, am sa le fac cu drag in fiecare an

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi "Kinder Pingui"