Tort cu nuca "Inimioara"

de Veronica22 in Torturi, 14 Feb 2013 | 4434 vizualizari

 

Pe fiica mea o cheama Valentina,deci obligatoriu trebuie sarbatorita

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 15 linguri de zahar,
  • 20 linguri de nuca macinata,
  • 10 linguri de faina,
  • 1 praf de copt.

Crema :

  • 1 borcan crema cioco-duo

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • esenta de rom ,
  • 4 linguri de zahar.

Decor:

  • 200 gr ciocolata alba,
  • 1 lingura gelatina,
  • 2 linguri miere de albine,
  • colorant rosu.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca "Inimioara":

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile.
Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda.
Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi.

Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan.
Am insiropat fiecare foaie de blat cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor cateva minute.

Plastilina de ciocolata: ciocolata alba impreuna cu mierea se pune pe baie de abur,cand s-au topit amestecam si gelatina care s-a hidratat intre timp in 2-3 linguri de apa,adaugam colorantul. Am lasat sa se raceasca si apoi am intins o foaie subtire cam de 2 mm cu care am acoperit tortul pe care am intins un strat foarte subtire de crema.

A iesit un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca "Inimioara"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu cappuccino si ciocolata