Tort cu mure si mousse diplomat

de Lavinia in Torturi, 4 Aug 2014 | 5795 vizualizari

 

Acest tort este facut cadou pentru parintii nasilor nostri care implinesc o frumoasa varsta.Au zilele de nastere apropiate asa ca am facut un tort dublu. Este un tort usor,racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri de faina
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • zeama de la o portocala
  • 4 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mousse de mure:
  • 300 g mure
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Mousse de portocale:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 10 g gelatina
  • Decor:
  • frisca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si mousse diplomat:

Blat :

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa,galbenusurile ,vanilie si faina amestecata cu praful de copt ,in 2-3 transe,amestecand usor cu o spatula.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.

Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul si zeama de portocala aprox 4-5 minute.

Am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.

Mousse de mure:

Am fiert murele cu zaharul si zaharul vanilat 5-6 minute.

Am pasat apoi fructele cu ajutorul unui blender pana am obtinut un piure.

Am strecurat piureul de eventualele seminte apoi l-am  lasat la racit.

Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am  adaugat-o peste piure.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de mure si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Mousse diplomat:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,vanilia,coaja de portocala si amidonul.

Am adaugat treptat laptele si am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana a prins consistenta.

Am lasat crema la racit .

Gelatina am hidratat-o in 50 ml apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste crema de ou.

Am mixat frisca cu smantana pana s-a intarit apoi am adaugat crema de ou.

Asamblare:

Intr-o tava cu inel detasabil am pus primul blat si l-am insiropat.

Peste blat am pus mousse-ul de mure,mousse-ul diplomat si am nivelat bine.

Am pus celalalt blat pe care l-am insiropat si pe el si am acoperit tortul cu o folie.

L-am dat la rece pana a doua zi.

Am rasturnat tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia.

L-am imbracat in frisca si l-am decorat cu o poza comestibila.(voi puteti sa il decorati dupa imaginatie cu frisca,ornamente din ciocolata,fructe etc)

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si mousse diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu mascarpone - pentru ALEXANDRU!