Tort cu mousse de portocale si vanilie

de nacularisa in Torturi, 16 Mai 2014 | 10494 vizualizari

 

Cu ocazia aniversarii celor 24 de ani,m-am gandit la un tort racoritor si care sa fie pe gustul multora si sper ca acesta intruneste ambele! :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • - 7 oua,
  • -250 g zahar,
  • -200 g faina,
  • -40 g cacao,
  • -1 plic praf de copt,
  • -3 lg ulei,
  • -3 lg apa,
  • - 1 esenta vanilie/2 pliculete zahar vanilinat
  • - un praf de sare.
  • MOUSSE DE PORTOCALE:
  • -250 ml smantana pentru frisca,
  • -100 ml suc proaspat de portocale (in functie si de cat de dulci sau acre sunt portocalele),
  • -14 g gelatina transparenta,
  • -1 fiola esenta de vanilie,
  • -zahar pudra dupa gust.
  • MOUSSE DE VANILIE:
  • -3 galbenusuri,
  • -3 lg zahar,
  • -3 lg lapte,
  • -1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie,
  • -300 ml frisca lichida,
  • -1 lgt gelatina.
  • SIROP:
  • -100 g zahar,
  • -150 ml apa,
  • - coaja de portocale.
  • STRAT DE CIOCOLATA:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -80 ml frisca lichida.
  • DECOR:
  • - felii subtiri de portocala
  • -1 plic de gelatina transparenta
  • -100 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de portocale si vanilie:

blat: 

-se separa galbenusurile de albusuri

-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa

-se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia

-se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao,lg cu lg,amestecand usor cu tel/spatula

-se adauga amestecul in tava tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit pana cand acesta trece de proba cu scobitoarea,apoi se lasa la racit.

mousse de portocale:

-de preferat sa tinem smantana pentru frisca peste noapte la frigider si sa o scoatem atunci cand o utilizam,sau chiar poate fi tinuta inainte,putin la congelator.O mixam si adaugam esenta de vanilie si sucul de portocale si zahar daca este necesar.Nu trebuie mixata foarte mult pentru a nu se face unt.

-separat hidratam gelatina in 5 lg de suc de portocala,iar dupa,topim la bain-marie gelatina si o punem peste crema ,omogenizand si o punem la frigider.

mousse de vanilie:

-amestecam galbenusurile cu zaharul,laptele si semintele de vanilie pe baie de abur pana se mai ingroasa

-hidratam gelatina 5 min in apa rece,apoi o adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam pana se topeste

-mixam frisca apoi adaugam crema de galbenusuri usor racita si dam la frigider.

sirop:

-amestecam si lasam sa dea in cateva clocote apoi lasam la racit.

strat de ciocolata:

-se amesteca pe baie de aburi ciocolata cu smantana pana se topeste ciocolata

-acest sos il pregatim dupa ce-am insiropat doua dintre blaturi(primul de pe platou si al treilea) pentru ca pe masura ce se raceste se intareste,de aceea trebuie adaugat cald.

asamblare:

-insiropam cele doua blaturi, pe care le-am mentionat anterior,pe platouri diferite si ungem cu strat de ciocolata ambele,ulterior introducem la frigider pana se intareste stratul de ciocolata.

-dupa ce s-a intarit ciocolata,scoatem blaturile si punem mousse-ul de portocala pe primul blat,asezam deasupra blatul fara strat de ciocolata,il insiropam,adaugam mousse-ul de vanilie si asezam ultimul blat cu strat de ciocolata

-decoram cu felii subtiri de portocala,iar pe deasupra punem gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic.

 

TIPS-URI

1

pentru mousse-ul de portocale m-am inspirat de la aziz,iar pt cel de vanilie de la lavinia ,doua bucatarese desavarsite!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat