Tort cu mousse de piersici si ciocolata

de Oana in Torturi, 17 Aug 2010 | 13055 vizualizari

 

Atat de racoritor si atat de buuuun! Foarte rapid de preparat, excelent pentru vara!

 

INGREDIENTE

        Blat:

  • 125 ml suc(nectar) de piersici
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina

        Mousse de piersici:

  • 4 piersici mari si parfumate, romanesti
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu gelatina granulata

        Mousse de ciocolata alba:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Decor:

  • 3 piersici
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici si ciocolata:

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.

Se amesteca uleiul, sucul de piersici si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de piersici.

Piersicile se spala, se curata de coaja, apoi se mixeaza cu blenderul pana obtinem un piure fin. Se pune piureul la incalzit, la foc mic. Intre timp se hidrateaza gelatina cu cateva linguri de apa. Cand piureul de piersici incepe sa fiarba se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina, omogenizand bine, apoi se raceste punand craticioara in apa rece. Se bate frisca lichida si se amesteca cu piureul de piersici racit, apoi se toarna moussul peste blat si se pune forma la rece jumatate de ora. Cand s-a intarit se prepara moussul de ciocolata alba.

Ciocolata alba se rupe bucati si se amesteca cu frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa foarba, atentie mare! Gelatina hidratata cu apa rece se amesteca in ciocolata fierbinte pana se topeste, apoi se pune vasul in apa rece. Frisca batuta se amesteca apoi cu ciocolata racita si se toarna crema peste moussul de piersici. Se pune iar tortul in frigider jumatate de ora.

Moussul de ciocolata cu lapte se prepara la fel ca cel cu ciocolata alba, se toarna ca ultim strat in forma de tort si se pune la rece. Dupa 15 minute se aseaza deasupra al doilea blat de tort si se lasa la rece cel putin 2 ore. Decorul se poate face inainte de servire cu jumatate de ora. Se curata piersicile si se taie felii, se aseaza una langa alta, imbracand toata suprafata tortului, iar deasupra se toarna gelatina de decor preparata dupa instructiunile de pe plic. Se mai lasa putin la rece si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort table