Tort cu mousse de fructe

de lilik in Torturi, 18 Aug 2011 | 18471 vizualizari

 

Ieri a fost ziua de nastere a cumnatei mele si i-am pregatit un tort cu mousse de fructe...racoritor si delicios..

 

INGREDIENTE

  • PT. PANDISPAN:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pliculet vanilina
  • PT MOUSSE DE FRUCTE:
  • 2 cutii compot mix de fructe(un fel de salata de fructe la cutie) de 450 gr
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet vanilina
  • 6 foi de gelatina
  • PT DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet vanilina
  • felii de piersici
  • bombonele argintii
  • PT INSIROPAT:
  • sucul de la cele 2 compoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe:

Preparare Tort cu mousse de fructe

Blat:

Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(facem testul cu scobitoarea),dupa care lasam la racit.

Intre timp pregatim mousse-ul de fructe:

Batem putin ouale cu zaharul,dupa care le punem pe baie de aburi pana se fac,ca smantana,amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care le dam deoparte la racit.

Intre timp punem fructele la scurs,apoi le trecem prin blender,ca sa obtinem un piure.

Batem frisca cu vanilina,apoi o amestecam cu piureul de fructe si dam la rece.

Gelatina o punem la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 2 linguri de apa fierbinte,dupa care o adaugam la crema de oua.

Cand crema de oua e rece o amestecam cu frisca,obtinand astfel umplutura noastra.

Taiem blatul in 3 si asamblam tortul in tava in care am  copt pandispanul,pe care o tapetam cu folie pt alimente.

Punem o foaie de pandispan,o insiropam ,deasupra punem jumatate din mousse,alta foaie,insiropam,punem restul de mousse si acoperi cu alta foaie pe care o vom insiropa.

Dam totul la rece o noapte.A doua zi scoatem tortul din tava si il acoperim cu frisca(batem cei 500 ml frisca cu vanilina).

Tortul cu mousse de fructe il decoram dupa plac si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura