Tort cu mascarpone si capsuni

de laura_n in Torturi, 20 Iun 2012 | 17215 vizualizari

 

Intrucat abia mi-am revenit din salivat dupa tortul racoros postat de Gabi, intentionez sa va fac si eu pofta cu o alta felie de tort :))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 50 gr unt
  • 100 gr cioco
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 250 grame crema de branza (sau branza foarte grasa)
  • 400 ml smantana lichida
  • 200 gr capsuni
  • 200 gr fructe de padure (mure, zmeura)
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 lg zahar (pt sirop)
  • apa (pt sirop)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si capsuni:

Batem albusurile cu apa si cu un praf de zahar pudra. Dupa ce s-au intarit, adaugam zaharul si mai batem pana formam bezeaua. Adaugam galbenusurile si amestecam.

Ciocolata o topim cu untul si o turnam peste compozitia de oua, pastrand cateva linguri din ciocolata.

Adaugam faina, esenta de vanilie si turnam intr-o forma de copt. Dam la cuptor si coacem cam 40 min. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca.

Intr-o craticioara, facem un sirop din 5 lg zahar brut si 500 ml apa si lasam sa fiarba.Dupa ce a fiert, lasam la racit.

Batem smantana pana se intareste si se face frisca, apoi intr-un bol, amestecam crema de branza,mascarpone si zahar pudra. Amestecam pana la omogenizare, dupa care adaugam jumatate din frisca si amestecam iar.

Capsunile le spalam si le taiem felii.

Dupa ce s-au racit toate, taiem blatul in doua pe orizontal, insiropam primul strat, punem jumatate din crema, apoi capsunile feliate, si cealalta jumatate de crema. Venim cu al doilea strade blat, insiropam si imbracam in frisca tortul. Deasupra punem fructe de padure si toppingul de ciocolata ramasa.

Dam la frigider pentru cateva ore. 

Servim o felie mare si rece ca rasplata a muncii depuse :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

simo80 1

13.04.2014, 22:39

Ce crema de branza ai folosit? .multumesc

laura_n 1

14.04.2014, 10:13

Simo, eu am folosit crema de branza Lacteea. Ma impac tare bine cu ea

ralu_ca 1

14.04.2014, 11:52

delicios tort !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort hochei a la Mihaela Balan