Am adus desertul de duminica :)
Blat:
Sirop:
Crema :
Decor:
Blat:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana acesta se topeste.
Adauga uleiul,galbenusurile si mixeaza inca 1 minut la viteza mica.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula cu miscari de sus in jos.
La final adauga coaja de lamaie.
Tapeteaza o forma de tort(26 cm) cu unt si faina sau hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 35 de minute (testul scobitorii)
Lasa blatul la racit si taie-l in 3 pe orizontal.
Sirop:
Fierbe apa cu zaharul si coaja de portocala 3-4 minute.
Strecoara siropul si lasa-l la racit.
Crema:
Bate ouale intregi cu zaharul ,zeama de lamaie si zeama de portocala pe baie de abur pana se ingroasa.
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de oua si amesteca bine pana se topeste.
Bate frisca cu zaharul vanilat apoi adauga crema de oua si laptele si amesteca usor cu o spatula.
Asamblare:
Blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.
Da tortul la rece pentru minim 5-6 ore(eu l-am lasat peste noapte)
Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza toata suprafata tortului.
Imbraca marginile in frisca si decoreaza dupa plac.
Pofta buna!