sursa de inspiratie a fost retete-dukan.ro
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spume cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga quarkul, budinca de lamaie, praful de copt si esenta de lamaie.
Incorporam compozitia de galbenusuri in cea de albusuri amestecand usor cu o lingura de lemn.
Se adauga in ploaie laptele praf degresat si se amesteca pana la omogenizare.
Impartim compozitia in 2 parti egale pentru face 2 foi.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.
Dam la cuptor la foc mic aprox 10-15 minute (se verifica cu scobitoarea, daca mai este nevoie se mai lasa cateva minute).
La fel procedam si cu cea de a 2a foaie.
Dupa ce sunt gata le lasam la racit.
Crema:
Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece.
Incalzim laptele si adaugam in el gelatina pana se dizolva complet.
Se toarna laptele peste quark, se pune apoi indulcitorul si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Eu am mixat la treapta cea mai mica a mixerului.
Pentru sirop se amesteca toate ingredientele intr-un pahar.
Asamblare:
Tapetam tava in care am copt foile cu folie alimentara, punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu siropul pregatit si un strat de crema, continuam cu a2a foaie de blat insiropata si restul de crema.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce il scoatem din frigider ii inlaturam folia si il consumam.