Tort cu jeleu de portocale

de diana_k in Torturi, 23 Feb 2012 | 5765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un blat de pandispan cu cacao din:  
  • 7 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 100ml ulei,
  • 1 praf de copt,
  • 180g faina,
  • cacao
  • crema
  • 500 ml frisca,
  • 250ml smanatana grasa (25%),
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca.
  • jeleu
  • 20g gelatina,
  • sucul de la 4 portocale mari,
  • 6 linguri zahar,
  • sirop 
  • 400ml apa,
  • 200g  zahar,
  • esenta vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de portocale:

pentru prepararea blatului de pandispan: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul  il lasam la racit si il taiem in trei.  

pentru crema mixam frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam smantana si inatritorul de frisca. crema o impartim in 4.

pentru jeleu: stoarcem portocalele, mai completam sucul cu apa obtinem 800ml, punem gelatina si lasam sa se hidrateze cam 15 minute, adaugam zaharul si o topim pe foc pana  ajunge la punctul de fierbere. se foloseste rece cand incepe sa se lege, daca s-a intarit prea mult il punem pentru cateva secunde pe baie de aburi. jeleul se imparte in 3.

pentru sirop fierbem apa cu zaharul, se adauga vanilia

asamblarea se face in tava cu inel detasabil. 1. asezam un blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine 2. asezam al doilea blat, il insiropam, punem un strat de crema, nivelam bine apoi un strat de jeleu racit. dam la rece pana se intareste bine. 3.asezam al treilea blat si dam tortul la frigider pentru cateva ore. cu ajutorul unui castron trasam pe blat un cerc. decupam dupa semnele trasate centrul tortului. il rasturnam pe o farfurie pentru a recupera partea taiata, apoi il asezam cu grija tortul pe platou.  presam usor cu mana interiorul tortului, ungem cu crema interiorul se asezam cu grija partea decupata intoarsa invers. strangem tortul cu inelul si il lasam la rece sa se aseze, apoi ungem cu crema si turnam jeleul. dam tortul la rece, il ornam tortul dupa gust si imaginatie.  eu l-am uns cu un strat subtire de frisca si am lipit betisoare de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]