Tort cu inima de jeleu

de diaconta in Torturi, 1 Ian 2013 | 7880 vizualizari

 

Cu siguranţă nu este un tort prea aspectuos,dar este foarte bun.Fiindcă m-am hotărât în ultimul moment să-l fac,nu am avut prea mult timp pentru partea estetică.
Vă doresc un An nou mult mai bun decât cel care s-a încheiat,să se adeverească urarea de „Să trăiţi bine!!!!” şi dacă tot e deja alt an,să ne şi vedem cu bine.LA MULTI ANI!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 240 gr faina
  • 8 gr praf de copt cu sofran
  • Sare
  • Vanilie

Jeleu:

  • 300 ml sirop de rodie
  • 10 gr gelatina granulata

Crema:

  • 250 gr Mascarpone
  • 1 plic budinca capsuni
  • 200 ml sirop de rodie
  • 200 ml apa
  • 200 gr frisca lichida

Sirop:

  • Sirop de lamaie+apa

Glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingurita miere de albine

Decor:

  • Frisca si martipan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inima de jeleu:

Pentru blat am mixat ouale întregi cu zaharul pana se deschid la culoare si îsi dubleaza volumul.Am pus apoi uleiul prelins pe marginea vasului si am mixat in continuare.

Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat cu un tel usor pana s-a încorporat faina.

Am pus amestecul într-o tava rotunda cu pereti detasabili si am dat la cuptor pentru 35 de minute.E util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am pregatit apoi jeleul.

Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am încalzit-o la microunde si am pus-o in siropul de rodie caldut.

Dupa ce s-a racit,l-am pus într-un bol la frigider pâna s-a închegat.

Pentru crema am pregatit mai întâi  budinca.

Am amestecat 200 ml sirop de rodie cu 200 ml apa si am facut budinca dupa instructiunile de pe plic.

Am lasat sa se raceasca,apoi am amestecat-o cu crema mascarpone si frisca batuta.

Am taiat blatul în doua si am însiropat cu un amestec de sirop de lamâie si apa.

In mijlocul blatului am rasturnat jeleul din bol,pentru a obtine „miezul” de jeleu din mijlocul tortului.

Am pus apoi crema de jur împrejurul jeleului.

Am acoperit cu  celalalt blat si am ornat cu frisca.

Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi,dupa ce s-a racit putin,am pus-o peste tort.

Pentru decor am folosit martipan si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inima de jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte