Tort cu fructe tropicale

de Andra_Constantinescu in Torturi, 30 Iul 2015 | 10042 vizualizari

 

Heee...am facut un tortulet, dar pofticiosii nu au mai avut rabdare sa se inchege de tot, asa ca a trebuit sa il tai mai devreme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 6 linguri apa rece;
  • 10 linguri faina;
  • doua linguri cacao;
  • un praf de sare;
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 3 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 125 ml lapte;
  • 250 ml frisca;
  • un plic gelatina;
  • 100 ml apa rece;
  • o conserva cu fructe tropicale (420 g).
  • Decor:
  • 250 ml frisca;
  • un plic zahar vanilat;
  • un kiwi.
  • Diametru forma: 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe tropicale:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se incorporeaza apa, esenta si galbenusurile, apoi se adauga faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus, foarte usor. Se incorporeaza cacaua, dupa care aluatul se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate blatul din forma dupa vreo 10-15 minute de cand a fost luat din cuptor si se lasa la racit.

Sirop:

Se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana cand se caramelizeaza, apoi se adauga apa si se fierbe pana cand se topeste tot zaharul. Se lasa la racit.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se fierb la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa.

Se pune gelatina in apa rece. 

Se bate frisca.

Peste frisca se pune crema de galbenusuri si gelatina, care se topeste pe baie de abur, si se amesteca. Se lasa vreo 30 de minute la frigider ca sa se inchege putin, apoi se adauga fructele din conserva si se amesteca.

Asamblare:

Se clateste o cratita cu apa rece, se pune o folie in ea, apoi se pune blatul de sus, se insiropeaza, se adauga crema, apoi se pune celalalt blat insiropat. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi pana se incheaga crema. Dupa aceea, frisca se bate cu un plic de zahar vanilat si se orneaza tortul cu ea si cu un kiwi curatat de coaja.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900