Tort cu fructe

de susu in Torturi, 22 Feb 2010 | 11094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • ½ lingurita razatura de coaja portocale
  • ½ lingurita razatura de coaja lamaie
  • Crema:
  • 450 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 500 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba sau neagra dupa preferinta
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • zeama unei cutii de compot pentru insiropat blatul
  • 1 pliculet intaritor de frisca.
  • Pentru ornat:  
  • Fructe: banane, kiwi, portocale, ananas, cirese, fructe de padure
  • frisca  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate  pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul  la 150 grade  35 de min.

Crema:

Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor si se adauga la sucul de fructe incalzit si se amesteca bine si apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat. Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments