Tort cu frisca si visine

de Bucataras Monica in Torturi, 24 Mar 2013 | 3875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 cana smantana
  • 1 pachet intaritor frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • coaja portocala
  • coaja lamaie
  • visine,nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si visine:

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA: Se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra, se adauga intaritorul de frisca.

SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii. Punem o felie, o insiropam, apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,visine etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort halba de bere