Tort cu crema stilla dolce

de mihaelaM in Torturi, 24 Mai 2011 | 4534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 1cana faina
  • CREMA
  • 1plic crema ciocolatastilla dolce
  • 250ml lapte
  • 80 g unt
  • SIROP
  • 700 ml apa
  • 1cana zahar
  • 1esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema stilla dolce:

BLATUL

Am separat galbenusurile de albusuri ,iar albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit am adaugat putin cate putin zaharul. Am mixat bine zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, iar dupa ce am omogenizat bine galbenusurile am adaugat si faina in ploaie.

O data compozitia omogenizata bine am uns cratita cu ulei si am presarat faina dupa care am adaugat compozitia si am dat la cuptorul gata incins(timp45)

CREMA

Am pus intr-un bol 250 ml lapte rece, continutul plicului si am mixat bine timp de 1 min la viteza mica, apoi inca 3 min la viteza mare. Dupa cele 3 min am adaugat untul la temperatura camerei si am mixat pana ce am obtinut o masa omogena. Gata am pus bolul la rece timp de 1h.

SIROPUL

Am pus intr-un ibric apa impreuna cu zaharul si am lasat la fiert timp de 30min.

Cand tortul a fost gata si rece l-am taiat, l-am insiropat, dupa care l-am umplut cu crema.

Pt ornat am folosit tot crema.

Cam atat ce sa va mai zic...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema stilla dolce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars