Tort cu crema de zmeura si mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 25 Oct 2013 | 5307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 230 g zahar tos
  • 122 g faina
  • 70 g cacao (12% grasime)
  • 3 lg ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura
  • 230 g zmeura congelata
  • 4 lg zahar
  • 300 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida
  • Crema de mascarpone
  • 400 g frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 6 galbenusuri (4 galbenusuri mari + 2 galbenusuri medii)
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura
  • 150 ml apa plata
  • Decor
  • 100 g aschii ciocolata cu lapte
  • Zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zmeura si mascarpone:

  Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 115 g de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.    

  Crema de zmeura  

!!! Aceasta crema o pregatim in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu  zaharul intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Oprim focul si adaugam cele 300 g marshmallows, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de zmeura.      

Crema de mascarpone se prepara CA AICI.   

Asamblare

1. Feliem blatul racit in 3.

2. Punem prima felie intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punemi jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropam din nou, punem restul de crema de zmeura si ultima felie de blat pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.

3. Scoatem tortul, il imbracam in crema de mascarpone, punem deasupra ciocolata taiata fin si zmeura proaspata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

_Alina_ 1

26.10.2013, 07:54

Die, l-am ornat cu un cutit pentru paine si cu o lingurita ca-mi spulberase junorul spriturile si nu le mai gaseam...

mihaelar63 1

26.10.2013, 08:14

UUUU... ce fain !!!

mamaieelena 1

26.10.2013, 08:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Duet