Tort cu crema de zahar ars si nectarine

de Dea_Dea in Torturi, 24 Aug 2013 | 7349 vizualizari

 

Mi-a fost tare dor de acest tort , care imi place la maxim:)

 

INGREDIENTE

CREMA

  • 6 linguri zahar
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 nectarine

BLATUL

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si nectarine:

Crema:

Se pun 3 linguri de zahar la carmelizat, cand este gata se imbraca peretii laterali ai cratitei cu caramel,  miscand-o usor (24 cm).Se lasa cateva minute la racorit.

Intre-timp taiem nectarinele felii. Ouale le amestecam cu restul de zahar si adaugam laptele.

Se pun nectarinele in cratita si se toarna laptele cu ouale peste. Se da la cuptor la foc potrivit cam 30 min.

Blatul.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt.

Se scoate cratita si se toarna blatul peste crema si se da la cuptor inca vreo 30 min.

Cand este gata se lasa la racit si se intoarce pe platou .

TIPS-URI

1

Se pot folosi mere in loc de nectarine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars