Tort cu crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Feb 2013 | 5977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de zahar ars:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar + (7 linguri pentru caramelizat si jumatate lingurita apa)
  • 800 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.

Pentru crema de zahar ars: mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si omogenizam.

Adaugam apoi esentele, si turnam compozitia in cratita peste zaharul caramelizat.

Dam cratita la cuptor pentru 20-30 de minute, pana se incheaza crema.

Pentru blat: mixam ouale pana se topeste zaharul iar compozitia se albeste putin.

Apoi adaugam esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o spatula de jos in sus.

Turnam compozitia peste crema din cratita si dam din nou la cuptor, pana se coace blatul, aproximativ 20-25 de minute(putem sa incercam cu o scobitoare).

Dupa ce s-a copt blatul, scoatem cratita din cuptor, lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou printr-o miscare ferma.

Eu am facut tortul seara si abea a doua zi l-am rasturnat pe un platou.

Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate orna cu frisca, sau se poate servi ca atare.

E foarte bun si racoritor!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Diametrul cratitei in care am facut tortul este de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Panacris 1

26.03.2014, 07:48

Sidy 1

26.03.2014, 08:14

O minunatieeeeeeeeeeeeeee Eu pun blatul direct peste crema si abia atunci dau la cuptor. Se separa singure, cand se coc

Pushaa 1

10.07.2014, 13:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si caramel ca la mama acasa