Tort cu crema de zahar ars

de Miha in Torturi, 6 Apr 2011 | 22996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pentru crema:
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • esenta vanilie
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da cuptor la foc mediu, pana crema incepe sa se inchege.

Intre timp preparam blatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam usor compozitia peste crema de zahar ars, usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam tortul, fara a ridica deloc cratita. Lasam la racit, apoi dam la frigider de preferat peste noapte, daca nu, macar cateva ore.

Tortul se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (34)

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 09:38

delicios

ela 1

18.01.2014, 00:40

ce-am gasit la favorite

Miha 1

18.01.2014, 09:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir