Tort cu crema de trufe

de jolygina in Torturi, 5 Oct 2010 | 12675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500g unt moale
  • 320g faina
  • 400g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • crema:
  • 300g ciocolata (amaruie 50% cacao )
  • jumatate de pachet de unt (fara apa)
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom cat mai aromata
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de trufe:

Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat

Crema:

Punem laptele pe foc pana clocoteste , cand a inceput sa clocoteasca se pune ciocolata rupta si se amesteca continu pana se omogenizeaza

Se adauga 10 ml de esenta de rom ,zaharul vanilat si se lasa putin la racit.,adaugam untul deja frecat spuma si o lingura de cacao. Cand totul s-a omogenizat asamblam tortu astfel : taiem blatul in 3 dupa care insiropam fiecare foaie cu siropul pregatit din 150ml apa o lingura de rom si 2 linguri de zahar ,punem crema pe fiecare foaie pana le terminam pe toate

La sfarsit mai pastram putina crema pentru ornat ,nu foarte multa decat cat sa-l ungem sa se lipeasca mai bine cacaoa pe el

Eu l-am ornat astfel l-am uns foarte bine cu crema ramasa si am pudrat pe margini cu zahar pudra si pe mijloc cu cacao

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura