Tort cu crema de portocale

de adnas54 in Torturi, 1 Mar 2010 | 6837 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • * 6 oua,
  • * 6 lg de zahar,
  • * 6 lg de faina,
  • * 2-3 lg. de cacao
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt

Crema de Portocale:

  • * 3 portocale
  • * 200 g de zahar
  • * 200 ml. apa
  • * 400 ml. lapte
  • * 3 lg.de zahar
  • * 1 plic de pudding cu gust de frisca
  • * 1 pachet de zahar vanilat
  • * 10 gr. gelatina
  • * 300 g smântâna Hulaha
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar dupa ce incep sa se intareasca, se adauga treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Galbenusurile se freaca cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta se adauga praful de copt si cacaua si se incorporeaza in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se pune o bucata de hartie de copt in tava ( Ø 26) in care se coace pandispanul. Dupa racire, acesta se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la fasiile de portocale.

Pentru crema, se fierbe laptele, la care se adauga razalitura de la portocale si zaharul vanilat. Plicul de puddind se dizolva in putin lapte rece, apoi se adauga in laptele fierbinte. Se prepara o crema clasica de puddin. Gelatina inmuiata in prealabil se adauga in crema si se lasa la racit. Se bate frisca care se incorporeaza in crema cand devine mai rece.

Se ia forma de tort care se tapeteaza cu folie de plastic. Dupa aceea se pun feliile de lamaie scurse pe partea de jos si pe margini.
Se toarne ½ din crema in forma tapetata cu rondele de portocale, se pune un blat si se continua cu restul de crema si al doilea blat. Se da la rece cateva ore. Dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza de jur imprejur cu frisca.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu caramel si mascarpone