Un tort fin si rafinat, extrem de aromat si racoritor :)
Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase
Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
Mixati apoi galbenusurile cu uleiul
Adaugati apoi laptele peste galbenusuri
Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
Cat timp se raceste blatul pregatiti crema
Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand Blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita
Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
Mixati branza mascarpone pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
Adaugati la final piureul de capsuni
Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia
Pofta buna!