Tort cu crema de branza si frisca

de delia64 in Torturi, 5 Mar 2014 | 4763 vizualizari

 

Este tare gustos si racoros acest tort .
Prietene mea Crinuta imi trimite din cand in cand branza dulce de vaca facuta de ea . Si cum ne plac prajiturile cu branza mereu inventez cate ceva .
Ii multumesc prietenei mele pentru bunatatea de branza .

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zaha tos
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 gr .branza de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 50 gr. stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o portocala taiata marunt
  • 2 oua intregi
  • Pentru ornat
  • 500 gr. frisca
  • visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si frisca:

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina  ,praful de copt stins in zeama de lamaie ,  zaharul vanilat si praful de sare .

Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.

Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .

Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .

Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti . 

Punem  jumate de blat  peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

Tortul se poate orna cu portocale sau fructele preferate .

2

Blatul se poate insiropa cu zeama de la compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!