Tort cu crema caramel si ciocolata

de Adele in Torturi, 19 Iun 2014 | 6011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat crocant:
  • 100 gr alune.
  • 200 gr biscuiti simpli.
  • 75 gr unt.
  • Crema caramel:
  • 100 gr zahar.
  • 250 ml frisca lichida.
  • 50 gr unt
  • 1 ou.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 250 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Pregatim crema de caramel: Punem intr-o oala zaharul si il lasam sa se topeasca pana devine caramel ,avem grija sa nu se arda, intr-un vas amestecam oul si cu 2 linguri de frisca lichida. Cand zaharul s-a topit punem untul si amestecam bine. Dam la o parte si punem oul cu frisca continuam sa amestecam pana se ingroasa putin, dam la o parte si lasam la racit.

Batem frisca bine si cand caramelul s-a racit le amestecam dupa care crema o punem la frigider.

Pregatim crema de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste o amestecam cu frisca batuta.Dupa care o punem la rece.

Mixam alunele si biscuiti i punem intr-un vas ,untul il punem la topit si apoi il turnam peste biscuiti amestecam bine si punem in forma de tort ,presam bine formand un strat si il punem la rece.

Dupa cateva minute turnam prima crema si lasam 5 minute la rece.

Dupa care turnam si a doua crema.Lasam totrul pentru cel putin 2 ore in frigider.

 

TIPS-URI

1

Cand il serviti puteti pune si inghetata deasupra sau fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort tren cu crema de vanilie si ciocolata