Tort cu ciocolata si visine

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2013 | 5516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • CREMA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 150 ml frisca batuta
  • o punga cu visine congelate (400gr)
  • SIROP:
  • 200 ml apa ,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de rom
  • GLAZURA (GANACHE DE CIOCOLATA):
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • DECOR Royal Incing(glazura regala) :
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

BLAT:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la racit si se taie in doua (adica 2 taieturi)

CREMA:

Visinile se pun la scurs. Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte, se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 minute). Se lasa la rece, cand este rece se amesteca cu visinile,  apoi cu frisca batuta .

SIROP:

Se pune apa la fiert cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga esenta de rom

GLAZURA:

Se pune frisca pe abur pana devine fierbinte, se adauga ciocolata rasa, se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune la fiert pe foc cateva minute (3-4 minute). Se lasa la rece cateva ore, apoi se bate cu mixerul.

GLAZURA REGALA:

Se pune albusul intr-un castron, se pun 2 linguri de zahar pudra si cativa stopi de zeama de lamaie, se mixeaza bine, apoi se adauga iarasi zahar, zeama de lamaie si tot asa pana cand compozitia nu mai cade de pe paletele mixerului.

Se insiropeaza o parte din blat, se pune crema, apoi iarasi blat insiropat, apoi crema si ultima parte de blat insiropat. Se imbraca in glazura de ciocolata si se orneaza cu glazura regala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar pentru Larissa