Tort cu ciocolata si crema de unt

de Alexandra Burz in Torturi, 21 Dec 2013 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • PENTRU CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 3-4 linguri cacao
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • PENTRU SIROP:
  • 500 ml apa
  • 2 esente rom
  • 200 gr zahar
  • PENTRU DECOR:
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 100 gr unt
  • 1 trandafiras din martipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de unt:

BLATUL:

Se separa albusele de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca galbenusurile cu praful de copt. Cand spuma e gata se adauga galbenusurile treptat, amestecand cu o lingura de sus in jos. Se adauga la final faina urmand aceiasi pasi. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 minute

CREMA:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o consistenta spumoasa. Se adauga cacaua si esenta de rom

DECOR:

Ciocolata se pune la topit in bain marin. Cand este topita se adauga untul. Se lasa pe foc pt 5 minute

ASAMBLAREA:

Blatul se taie in 2-3 parti egale. Se insiropeaza pe rand fiecare parte in functie de cum este asezata peste crema. Se pune un blat, un strat de crema, iar blat, iar crema si tot asa pana terminam compozitia. Deasupra se toarna glazura de ciocolata. Se orneaza dupa placul fiecaruia

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată