Tort cu ciocolata alba si crema de portocale

de DulciuriSiNuNumai in Torturi, 30 Mar 2013 | 7183 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura ulei 
  • un plic praf de copt

Crema ganache de ciocolata alba:

  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 g gelatina

Crema de portocale:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri mari de amidon
  • 250 ml suc de portocale proaspat stors
  • 120 g unt

Sirop:

  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si crema de portocale:

Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si mai apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar. Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine dupa fiecare. Se adauga uleiul si apa rece.In final se obtine o spuma deschisa la culoare cu un volum triplat.

Se amesteca faina, praful de copt si cacaoa si se cerne peste spuma de oua. Se incorporeaza cu miscari usoare de sus in jos astfel incat sa nu iasa aerul. Se tapeteaza o forma de copt de 26 cm astfel: fundul tavii cu hartie de copt udata si stoarsa bine iar marginile unse cu unt si faina. Se toarna compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute. Se face rapid testul scobitorii: daca iese curata atunci blatul este copt. Se lasa blatul sa se raceasca in cuptorul inchis.  

Crema ganache de ciocolata alba:  Gelatina se inmoaie in 40 ml apa rece timp de 10 minute. Intre timp se toarna frisca lichida intr-o craticioara si se adauga ciocolata rupta in bucatele mici.  Se amesteca bine si se lasa pe foc pana se topeste complet ciocolata insa trebuie avut grija ca amestecul sa nu fiarba . Se ia craticioara de pe foc si se adauga gelatina. Daca amestecul fierbe gelatina isi va pierde proprietatile. Se amesteca bine pana ce gelatina este dizolvata complet. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru minim 5-6 ore.     Se scoate ganacheul de la frigider si se mixeaza pana se obtine o crema groasa dar spumoasa. Daca vi se pare ca este prea tare crema mai puteti adauga cateva linguri de frisca gata batuta.  

Crema de portocale:
Se storc aproximativ 1 kg de portocale.
Intr-o craticioara se bat ouale cu zaharul.
Separat se amesteca amidonul cu 2-3 linguri de suc de portocalesi se adauga peste mixul de oua cu zahar.
Se adauga restul de suc, se pune cratita pe foc mic si se amesteca incontinuu timp de aproximativ 10 minute pana se ingroasa crema.
Se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic si se adauga untul.
Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pentru minim 2-3 ore.

Sirop:
Se pun pe foc intr-o craticioara apa, zaharul si sucul de portocale si se lasa sa fiarba pana ce zaharul este dizolvat complet. Se lasa siropul sa se raceasca.  

Asamblare tort: Se taie blatul de tort in 3 parti.          

Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga ganache-ul de ciocolata.  Se adauga a doua foaie, se insiropeaza si se toarna crema de portocale. La final se adauga ultima foaie de blat si se insiropeaza. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza dupa inspiratie.

A rezultat un echilibru intre dulcele ganacheului de ciocolata si gustul usor acrisor al cremei de portocale.

TIPS-URI

1

ingredientele pentru blat trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher